Yrityksestä

CraftLeap, mistä idea on syntynyt?

Vuonna 2017, AMK opiskelujeni loppupuolella heräsi kiinnostusta ohjelmistosuunnitteluun ja tuli suuri halu kehittää alihankinnassa tarjouslaskentaa. Tällöin syntyikin ensimmäiset visiot CraftLeap ohjelmistosta, tuolloin tarjouslaskentaan suunnatusta työkalusta, joka hyödynsi 3D-malleja. Työkokemuksien sekä tarjouslaskentasoftan esittelyiden kautta huomasin kuitenkin puutteita monissa konepajoissa tärkeistä työkaluista/järjestelmistä tuotannon- ja etenkin varaston hallintaan liittyen.

Miksi näin? Miksi näillä yrityksillä ei ole käytössä mitään järjestelmää, kun tarve on aivan selvä? Markkinoilta puuttuu ERP-järjestelmä pienille yrityksille!

Yrittäjän taustaa

Olen alkuperin kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta, jossa olen suorittanut 2010 luvun taitteessa sähkö- ja automaatioasentajan tutkinnon. Raahesta on myös lähtöisin ensimmäiset metallien käsittelyyn liittyvät työtehtävät silloisella Ruukki Oyj terästehtaalla, polttoleikkaajan tehtävissä. Tuolloin koko lapsuuden Raahessa asuneena ”poikamiehenä” laitettiin työnhaku valtakunnalliseksi, kun ei mikään kotikunnassa pidätellyt. Sattumaakin oli pelissä, kun samaan aikaan tutustuin nykyiseen vaimooni Seinäjoella sekä sain työpaikan paikalliselta alihankintapajalta. Tuolla minulle karttui hyvää kokemusta alihankintavalmistuksesta ja sain hyvän pohjan tulevia konetekniikan opiskeluita ajatellen, jotka aloitin SeAmkilla 2014. Opiskeluiden ohella pääsin työskentelemään tuotannonsuunnittelu tehtävissä, joka oli hyvä jatkumo jo aikaisempaan alihankintavalmistukseen liittyvää kokemusta. Näiden lisäksi työtehtäväni kokoonpanijana laiteiden valmistuksessa, suunnittelijana teräsrakenne puolella sekä mekaniikkasuunnittelijan tehtävät prosessiteollisuudessa ovat täydentäneet kokemustani valmistavasta teollisuudesta!

Ideasta yritykseksi

Vuonna 2020 aloitin uuden ohjelmiston kehittämisen. ERP-järjestelmän, jonka voisivat kaiken kokoiset yritykset hankkia käyttöönsä! Jotta tämän tulevan ohjelmiston pystyisivät myös pienet yritykset ottaa käyttöönsä, tulee sen olla erittäin helppo ja kustannustehokas käyttöönotettava sekä tietenkin myös helppo käytettävä jokapäiväisessä työssä! Näillä ajatuksilla on jatkettu ohjelmiston kehittämistä sivutoimisena ilta- ja viikonlopputöinä aina 2023 vuoden lopulle saakka!

 Vuoden 2024 alussa voin todeta, että on onnistuttu tässä projektissa. Nyt on tehty jo muutama käyttöönotto, ja käyttöönotot ovat onnistuneet erittäin hyvin, kun otetaan huomioon millaisella panoksella asiakasyritykset ovat saaneet heille lisäarvoa tuovan järjestelmän tuotannon- ja varaston hallinnointiin! Vuoden 2024 alussa olen myös itse aloittanut päätoimisena yrittäjänä, joten tulevaisuudessa pystyn antamaan enemmän CraftLeap tuotteelle. Tarkoitus on jatkuvasti kehittää tuotetta asiakaslähtöisesti ja myös laajentaa tulevaisuudessa ominaisuuksia yrityksen hallinnointiin sekä myös pyrkiä luomaan CraftLeap ohjelmistosta laajempaa linkkiä, joka yhdistää alihankintaverkostojen eri yrityksiä entistä tehokkaammin toisiinsa!

OTA YHTEYTTÄ JA KATSOTAAN CRAFTLEAP KÄYTTÖÖNOTTOA! 

Kyösti Nikula
CraftLeap Oy
kyosti.nikula@craftleap.com
0400 586 725